Mina favoritrestauranger i Stockholm

När man har vuxit upp i Stockholm så har man fått ganska bra koll på vilka restauranger som man borde gå till och vilka man bör hålla sig borta ifrån. Med tanke på hur många det faktiskt finns så kan det vara väldigt svårt för någon som inte har växt upp här att välja rätt. Därför tänkte jag hjälpa er lite och har skrivit en lista på dom som jag tycker är absolut bäst. Tänk på att denna lista inte är i någon specifik ordning utan mer vilka restauranger som jag tycker står ut extra mycket!

Punk Royale

Punk Royale är en den första jag vill rekommendera på denna lista och det börjar med en väldigt speciell restaurang. Bisarra, lekfulla, ambitiösa: tre ord som sammanfattar Punk Royale och det är konstigt och underbart smakupplevelse på menyn. Här är du inbjuden att prova ett urval av dekadenta globalt inspirerade små tallrikar. Det hela börjar med en skopa med kaviar rakt upp på toppen av din hand, tillsammans med ett skott av vodka att skölja den med. Interiören här kunde inte vara mer anpassad till den fina middagen; väggarna smälter, det finns en rak-out-of-the-90-tal rökmaskin som fyller rummet med en nostalgisk dimma och Lego tillhandahålls att spela med mellan banorna. En av de tuffaste restaurangerna i Stockholm att boka, Punk Royale öppnade nyligen ett angränsande kafé, som erbjuder en kortare och mer prisvärd meny tillsammans med ännu mer spännande dekoration som påminner om en Tim Burton-film. Du kommer antingen att älska eller hata dessa arenor, och det är hela poängen. Något som jag vill varna er om är att det är väldigt populärt så kan vara väldigt svårt att få bord och att det inte är jättebilligt direkt men helt klart värt det enligt mig!

Oaxen Krog & Slip

Nästa restaurang på min lista har ett av dom bästa lägena, vid vattnet vid Stockholms grönaste stadsö, Djurgården, är Oaxen en nordisk bistro med nautiska teman i ett fantastiskt restaurerat ljusgult varv. Den ljusa lokalen är uppdelad i två delar: Oaxen Krog är en fin restaurang som har tagit upp två Michelin-stjärnor, tack vare delikat presenterade säsongsmakingsmenyer garnerade med vilda örter från den omgivande skogen. Oaxen Slip är ett lite mer avslappnat brasseri med en förkärlek för att dela plattor och ett rykte för en av de bästa söndagsrostningarna i staden. Drivs av den kända svenska restauratören och kocken Magnus Ek, båda avdelningarna tar sitt namn från ön i skärgården där restaurangen startade 1994. Sedan flyttningen till ett mer centralt läge för fem år sedan har Oaxen blivit en favorit bland stadens matgäster och har också vunnit flera priser för sin långa vinlista. Även här kan jag nämna att den är väldigt populär och dessutom dyrare än den förra men jag tycker att upplevelsen är värt det!

Lilla Ego

Lilla ego är den sista restaurangen på den här listan men långt ifrån den minsta, exponerade röda tegelverk, låghängande metall lampskärmar och dagliga specialerbjudanden på pappersaffischer sätter tonen för denna diskreta grannrestaurang i Vasastan-distriktet. Lilla Ego är namnet, men dess självutsläppande ansträngningar existerar parallellt med ett stort surr runt dess rätter. Lokalbefolkningen klättrar för att få ett bord här – bokningar tas upp till 90 dagar i förväg och de små träborden packas tätt tillsammans. Det finns en kort säsongsmeny med starkt fokus på nordiska rotgrönsaker, fisk och skaldjur, som en hummerrätt med selleri och ingefära, långsamt kokt fläsk åtföljt av blomkål eller kantarellsvamp med äldre och smörrad piggvar.

Det var min lista för dom bästa restaurangerna i stockholm, efter som att det finns så många så kan ni nog förvänta er en del två inom kort. Känner att jag har några till som jag verkligen vill rekommendera. Så håll utkik efter det på bloggen om det låter som något ni skulle vara intresserade av!

Mina favoritrestauranger i Stockholm

Ett svar på ”Mina favoritrestauranger i Stockholm

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen