Mina favoritrestauranger i Stockholm (del 2)

Efter som att det finns så otroligt många utmärkta restauranger i Stockholm kände jag mig tvungen att göra en del 2 av mina favoritrestauranger i Stockholm. Rekommenderar dig att kolla in första delen innan du börjar med den här. Dom här precis som den första delen är inte i någon specifik ordning utan mer en lista på restauranger som jag tycker står ut extra mycket. Låt oss nu börja med listan!

Rosendals Trädgard

Den här restaurangen tycker jag är helt underbar även om det har väldigt mycket med miljön att göra, Det finns ”lokalt anskaffat” och sedan finns det Rosendals Trädgård, som varje dag fixar lunchpaket från de färska grönsaker, örter och blommor plockade direkt från dess enorma biodynamiska tilldelningar. Brödet, pajer och bakverk bakas för hand i en vedeldad ugn bredvid. Mitt i ön Djurgården var Rosendals land tidigare en del av den svenska kungafamiljens trädgård, nu stadens största offentliga park. Gästerna här får chansen att äta i ett ljust fylld växthus eller från den rymliga utomhusterrassen, omgiven av lövträd, rankor och blomsterbäddar. Köket leds för närvarande av den brittiska kocken Billy White, som är specialiserad på hjärtligt smakfylld europeisk mat. Det finns vanligtvis bara två huvudnät att välja mellan, tillsammans med en vegetarisk soppa. Tyvärr erbjuder Rosendals kafé inte kvällsmåltider, butiken stänger kl 17.

Sushi Sho

Om ni gillar sushi är det ett måste att testa den här restaurangen, den första asiatiska restaurangen i Sverige som fick en Michelin-stjärna, denna intima Tokyo-inspirerade sushibar har haft en stor inverkan på Stockholms matscen sedan öppningen 2014. Dess chefskock, Carl Ishizaki, tillbringade två decennier för att perfekta sin unika twist på några av Japans mest klassiska recept innan man investerar i sin egen lilla plats med 20 platser. Här erbjuds kunderna chansen att uppleva 15 av hans signaturrätter i ett sammanträde via en säsongsmakande meny, klättrade upp på en gigantisk svart tavla. Interiören består av vita fyrkantiga plattor från golv till tak och perfekt slipade träbänkar, och stämningen är avslappnad och vänlig.

Frantzén

Den sista på listan är också den dyraste, men för mig ändå helt klart värt det om du har råd med det. En av Sveriges mest berömda restauranger sedan invigningen, uppfann Frantzen sig själv 2017 på en stad med stor budget som är mer än fem gånger storleken på sin ursprungliga plats i Stockholms gamla stan, men ändå bara 23 platser. Platsen är mindre charmig, men uppmärksamheten på detaljer inuti är utanför skalan. När det gäller maten har de senaste erbjudandena inkluderat svenskt fläsk som marinerats under en vecka i soja och mirin, rökt i 24 timmar och hängde för att torka i 100 dagar, och en Rubiks kubinspirerade öken med rader av färgpoppande vitlök och citron skal, arktisk bramble, brunost och lakrits. Stämningen kommer från en lika överdådig interiör, lugn musik (från det ögonblick du går i hissen) och oklanderlig service. Förvånansvärt kommer allt detta till ett pris. Frantzen har en av de dyraste smakmenyerna i Skandinavien, från 3000 SEK innan du har haft en enda drink.

Det var del 2 av mina favoritrestauranger, nu känns det som att jag fick med alla dom som jag ville rekommendera för er. Hoppas att ni gillade denna och att ni hittade någon som passar er, försökte att blanda med många olika typer av restauranger och prisklasser så att alla kunde hitta något!

Mina favoritrestauranger i Stockholm (del 2)
Rulla till toppen