Mina favoritcaféer i Stockholm

I dom tidigare inläggen har jag skrivit om mina favoritrestauranger i Stockholm, kolla gärna in dom om du vill! Men nu tycker jag att det är dags att ta upp mina favoritcaféer. Det finns otroligt många bra och mysiga caféer och då räknar jag inte ens med dom vanliga som Espresso House och Starbucks som också har ett par mysiga lokaler. Låt oss nu börja med listan!

Snickarbacken 7

Den första på listan är inte jättekänd och tror inte att många av er vet om den här så då är det extra kul att rekommendera den, Snickarbacken 7 ligger i en byggnad från 1800-talet, med högt i tak och ett kyrkliknande inflytande. Kaféet har ett konstgalleri som gör att gästerna kan omges av konstverk under sin måltid. Måste prova saker inkluderar kaffe och ingefära juice, som är nyligen gjord. Kaféet har också en mängd olika rostat bröd, som gör goda ackompanjemang till ditt kaffe. Detta är ett väldigt speciellt och underskattat café enligt mig.

Drop Coffee

Den här är mer populär än den första så många kanske känner igen den, Barista Linnea Vannesjö av Drop Coffee som vann årets svenska Barista är redo att imponera på dig med hennes sinnesblåsande kaffestekningstekniker. Trots sitt namn föreslår Drop Coffee ett nytt sätt att titta på svensk ”fika” -kultur och släpper den traditionella metoden för kaffekultur. Kaféet använder fullt smaksatt kaffe med imponerande smakrikhet. Det finns inget behov av att lägga till socker, eftersom smaken justeras efter dina önskemål. Detta är ett bra ställe för dig att arbeta eftersom de erbjuder gratis wifi och eluttag. Den här kan jag verkligen rekommendera alla att testa.

Johan & Nyström

För er kaffeälskare är detta café verkligen för er, kan lätt vara det bästa kaffet jag har testat i Stockholm. Grundat av en grupp kaffeentusiaster som vill sprida idén om gott kaffe, visar Johan & Nyström sin passion mot kaffe. Kaféet påverkas starkt av skandinavisk design med linjer och en ljus färg. Kaffebönorna köps från fair trade-byråer och rostas i sitt eget rosteri. Veckostången verkar vara ett oundvikligt val, eftersom det är noggrant valt av kaféägarna. Om ni inte gillar kaffe är detta kanske inte det bästa valet men tycker ändå att det är en mysig stämning och trevligt att sitta på det här caféet.

Djurgårdsterrassen

Det här blir det sista caféet på listan. Jag älskar verkligen dom flesta restaurangerna och caféerna på Djurgården, miljön här är alltid helt fantastisk. Det är här på Djurgården kaféet och restaurangen Djurgårdsterrassen ligger, där den erfarna barista är redo att steka dig en perfekt kopp kaffe. Tillsammans med premiumkaffe är de svenska köttbullarna och skagen signaturrätter på kaféet och gör ett perfekt eftermiddagsnacks. Kaféens eleganta miljö är också tilltalande för dem som vill koppla av och njuta av en dag under den nordiska solen. Kaféet svävar delvis på vatten och är utomhus, vilket gör det perfekt för sommarmöte.

Det var min lista av mina favoritcaféer i Stockholm, håller ni med om den eller tycker ni att jag missade någon som borde vara med? Det gjorde jag säkert med tanke på att det finns så många, men ville ta upp några som inte var jätte kända så att fler kunde få upp ögonen för nya caféer!

Mina favoritcaféer i Stockholm
Rulla till toppen