Mina favoritbarer i Stockholm

Tidigare på den här bloggen har jag tipsat om mina favoritrestauranger och caféer i Stockholm, kolla gärna in dom om det är något som intresserar dig. Nu i den här listan tänker jag dela med mig av mina favoritbarer, precis som med dom andra blir det svårt att få med alla bra efter som att det finns så många bra men ska försöka få med mig dom flesta som jag tror att ni inte har hört talas om innan. 

Akkurat

Den första tror jag inte så många känner igen, Akkurat är en av de bästa platserna i stan för öl- och whiskyälskare. Tjänsten är utmärkt, urvalet är gudomligt och stämningen är anständig. Dessutom är det bara ett stenkast från Slussen. Denna plats är verkligen en ölbar i världsklass med många utkastalternativ och en omfattande flaskmeny. Bland de hundratals öl som erbjuds finns vintage brygg som det är omöjligt att hitta någon annanstans. Valet av whisky är också imponerande.

Melt

Den här tror jag inte heller många vet om, inte ens många som bor och har växt upp i Stockholm vet om denna. Denna ”hemliga” Speakeasy gömd bredvid en trappa bredvid Hötorget station är inte mycket på utsidan men öppnar sig som en smyckeskrin på insidan. Varje fredag och lördag kväll tar Melt Bar på sig en fantastisk kabaret med gratis entré, fantastiska cocktails och fantastisk atmosfär. Inspirerad av New York Speakeasies har denna roliga cocktailbar en fantastisk klassisk cocktaillista, fantastisk mat i amerikansk stil och roliga underhållare. Burlesque Bingo på tisdagar är så kul, och det finns gratis inträde till deras Cabaret på fredagar och lördagar.

Mosebacke

Denna är betydlig mer känd och ni har säkert hört om den här innan men kunde inte låta bli att ha med den på listan. Ni vet hur mycket en bra miljö betyder för mig och denna har definitivt det. När den bittera kylan har avtagit och de längre dagarna har återupplivat staden, hittar du massor av lokalbefolkningen som kommer tillbaka på Mosebacke. Denna fantastiska terrass lockar folkmassor från hela Stockholm med sina långa, gemensamma bänkar, surrande atmosfär och vacker utsikt. Gå hit sent på eftermiddagen eller kvällen för en smak av det lokala livet. Ligger ovanpå en kulle och badat i skandinaviskt ljus, är det den perfekta platsen att njuta av Stockholms vackra stund medan du njuter av en välsmakande tippel.

Garlic & Shots

Den sista på listan är verkligen speciell, Garlic & Shots lockar en mångfaldig publik med sin avslappnade 50-talskänsla och ett ovanligt urval av drycker. Inte bara kan du få stora delar av vitlök-infunderad biljettpris, du kan också få alla slags vitlök-infunderade drycker också! Med vitlök aplenty och en drinkmeny med 101 olika vodka-bilder är denna plats en nyhet för både lokalbefolkningen och besökare. Om du inte är en fan av vitlök, men se till att låta bartendern veta annars kan du sluta med ett vitlök-öl. Jag tycker helt enkelt att det här är ett fantastiskt och roligt koncept!

Det var listan av mina favoritbarer, hoppas ni upptäckt några nya och att ni får många roliga och trevliga utekvällar på dessa!

Mina favoritbarer i Stockholm
Rulla till toppen